HET PROJECT.

ProMosaik, een vereniging voor tolerantie en de bevordering van culturele diversiteit, werkt sinds haar oprichting met een groot aantal talen om vrede en mensenrechten in verschillende culturen en religies te bevorderen.
Uit de synergie van leden en sympathisanten van de vereniging ontstond een nieuw project op basis van een idee dat gedurende enkele maanden is besproken: we willen graag taalcursussen aanbieden via Skype.
De leden van ProMosaik zijn zich terdege bewust van de onlosmakelijke band tussen taal en cultuur: taal drukt altijd een cultuur uit die gebruik maakt van een linguïstische vorm als instrument om over te brengen. Om een ​​cultuur te begrijpen, moet u ook een taal begrijpen die haar vertegenwoordigt. In die zin vertegenwoordigt een taalcursus een geldige modaliteit om dichter bij de cultuur van een volk te komen. Voor ons betekent taal dialoog tussen culturen, en dus culturele overdracht in twee richtingen: tijdens de cursus leer ik de taal en de cultuur van de Ander, en tegelijkertijd breng ik mijn cultuur en mijn culturele eigendom over.
Sommige ProMosaik-leden zijn zelf docenten vreemde talen die de taalkundig-culturele en didactische vaardigheden hebben die nodig zijn om de taal te onderwijzen.
Om de onvermijdelijke obstakels in verband met geografische afstanden te overwinnen, gebruiken we een zeer wijdverbreid middel, namelijk het Skype-programma. Volgens het teleconferentieprincipe kunnen deelnemers een taalcursus volgen, rechtstreeks in contact met de docent via Skype.

Here you can visit our team and contact page.